Seçim çalışmaları kapsamında Eruh ilçesini ziyaret eden AK Parti Siirt Milletvekili Yasin Aktay, çarşı esnafını ziyaret ederek, istihdama yönelik projelerini anlattı. Daha sonra ilçe seçim lokalinde toplanan halka konuşan Aktay, bölgedeki işsizlik ve istikrarsızlığın en büyük sebebinin terör hadiselerinin olduğunu söyledi. Aktay, İşkur aracılığıyla Siirt ve ilçelerinde 3 bine yakın eleman istihdam ediyoruz. Ama bu kalıcı bir çözüm değil, pansuman niteliğindedir. Bizim kimseye empoze edeceğimiz bir ideolojimiz yoktur. Herkes özgürdür ve istediği fikri kendi iradesiyle seçebilir. Ama birileri iradenize ipotek koyuyorsa demokrasi bunun neresindedir. İnsanların oylarını bile istemediğin yere vermemeleri için zorluyorsun sonrada adına demokratik özerklik diyeceksin. Böyle bir uygulamadan demokrasi çıkmaz, özerklik hiç çıkmaz. Bundan ancak derebeylik çıkar. Bundan faşizm çıkar. Bu uygulamalar ülkemize ve bölge insanımıza zaman kaybettiriyor. Dedi.
Çözüm süreci döneminde Siirt’e yapılan yatırım çalışmalarıyla ilgili konuşan Aktay, şunları söyledi: “Yabancı işadamlarını Siirt’te yatırım yapmak için ikna çalışmalarımız vardı. O dönemdeki milletvekillerimizle birlikte ısrarlı bir çalışma yürütüyorduk. Fakat 6-7-8 Ekim olayları her şeyi mahvetti. Birçok işadamını Siirt’e getirmiştik. Siirt cazip bir yer ve biz bunu anlattık. Fakat terör olayları tüm yatırım çalışmalarına zarar verdi.
Yatırım çalışmalarına başladıklarını söyleyen Aktay, Özel sektörde görüştüğümüz birçok işadamıyla görüşmelerimizi hızlandırdıklarını söyledi.
Kürtçe konuşan Fevzi Sevgili ise“Bizler buraların çocuklarıyız. Geçmişte gerek rahmetli babamın döneminde gerekse de AK Parti döneminde yapılan hizmetleri referanslarımız olarak alın. O referanslar size nasıl bir hizmetkar olduğumuza işarettir. Bizden emin olun. Bizim yapımızı biliyorsunuz. Diğer adayımız Lokman kardeşimiz de bu memleketin evladıdır, Botan’ın çocuğudur. Sizler adaymışsınız gibi çalışın. Her biriniz Fevzi Sevgili, Lokman Özcan ve Yasin Aktay gibi çalışın. El birliğiyle bu işin üstesinden geliriz. Hükümetimizin seçim beyannamesinde açıkladı projeler en başta bölge insanımız için çok önemlidir. Gençlerimize, istihdama yönelik önemli teşviklerle yeni dönemde Hükümetimizin ciddi hizmetleri olacak. İlimiz için bölgemiz için ve memleketimiz için kendi geleceğimizi hep birlikte Ak bir şekilde tesis edebiliriz. Bize bugünkü gibi güç verin, Ankara’da güçlü bir şekilde ilimize, ilçelerimize hizmet edelim”
AK Parti Siirt Milletvekili Yasin Aktay, Milletvekili Adayları Lokman Özcan, Fevzi Sevgili ve İl Başkanı Özgür Çalapkulu’yu Eruh İlçe Başkanı Cevher Çifçi, Siirt İl encümen Mehmet Acar ve vatandaşlar tarafından karşılandı.

?

?
AKP ERUHA HİZMET VE HUZUR GETİRİR. EMİNİM. HDP.DEN HİÇBİRŞEY GELMEZ.